El comitè de vaga informa:

Informam als pares i mares que dimecres el sindicat majoritari d’educació (Stei) va anunciar a la Assemblea de Docents celebrada a Marratxí que la vaga indefinida de l’educació concertada s’allargaria fins el 5 d’octubre (en principi estava convocada només fins dia 30 de setembre).

Volem recordar a tota la comunitat educativa que els mestres i professors del CIDE no volem fer vaga, però ens trobam a una situació límit on ja no ens queda un altre remei. Cada dia que feim vaga perdem més de 100 euros cadascú; a més a més, cada dia que feim vaga ens estam reunint al CIDE per organitzar manifestacions i accions vàries a les quals assistim: no estam de vacances.

En aquest sentit, la pròxima setmana tampoc serà una setmana normal, al contrari del que ens agradaria, que es que la Conselleria d’Educació estigués disposada a negociar i escoltar les opinions d’experts, docents, AMIPAS…

Volem agrair a tota la comunitat educativa el vostre suport. Ens emocionen les imatges de pares fent coa a la Conselleria per fer arribar la seva queixa per escrit. Lluitant tots junts acabarem amb això abans.

Volem demanar el respecte de la resta de la comunitat educativa que tal vegada no donen el seu suport a la nostra lluita per una raó o una altre. Respectam la vostra opinió, encara que esperam que amb la informació d’aquest bloc entengueu que estam lluitant pels vostres fills i la nostra cultura, no pels nostres interessos particulars.

Ens fa molta pena la “guerra” oberta pel Govern en contra del nostre dret de vaga. Volíem aclarir un parell de punts:

– Anglès: el Govern ens acusa de no voler millorar l’Anglès a les nostres escoles. En aquest sentit, recordam que el CIDE fa temps que està lluitant per millorar les competències lingüístiques dels nostres alumnes amb la implantació progressiva de seccions europees (assignatures en anglès). Volem que millori l’Anglès, però aquest no es el camí (com indiquen experts en educació que afirmen que només augmentarà el fracàs escolar i davallarà el nivell de les assignatures que es facin en aquesta llengua que els nostres alumnes no dominen).

– El Govern va dir que varem fer vaga el dia 16 de setembre un 22% dels docents. Totes les dades de sindicats, directors de centres, desglossament centre per centre… xerrava d’aproximadament un 90%. Al CIDE, un 77.5% dels professors que podien fer vaga varen fer vaga. Creure als docents o al Govern és decisió de cadascun.

– El Govern ens acusa d’anar en contra de la majoria que li va votar a les urnes. Recordam dues coses al respecte: el PP no duia al seu programa electoral el TIL (duia la lliure elecció de llengua, que va donar un altíssim suport al català durant dos anys); a més a més, recordam que menys d’una de cada quatre persones que podien votar a les Illes Balears varen votar al PP a les darreres eleccions.

– El govern xerra de normalitat, però la marea verda ha aconseguit que s’hagin d’amagar i no hagin acudit a actes oficials per no escoltar el crit unitari de DIMISSIÓ.

Hi ha moltes raons per lluitar i donar suport a aquesta vaga
(https://comitevagacide.wordpress.com/per-que-feim-vaga-2/).

En darrer lloc, vos recordam que aquest és un blog informatiu. Encara així, permetem la vostra participació en forma de comentaris, sempre i quant NO hi surtin faltes de respecte.

Anuncis